Καμία σύνταξη δεν θα κοπεί περισσότερο από 18%

Καμία σύνταξη δεν θα κοπεί περισσότερο από 18%

Το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει σχετικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεγαλύτερο μαχαίρι λόγω «προσωπικής διαφοράς»

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις ανώτερες του 18%, που νομοθετικά έχει τεθεί ως ανώτατο όριο. Το υπουργείο διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι από την 1.1.2019 θα γίνουν περικοπές μεγαλύτερες του 18% σε συντάξεις που εμφανίζουν «προσωπική διαφορά» που θα προκύψει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λόγω επιπλέον περικοπών στα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Το υπουργείο κάνει λόγο για αυθαίρετη ερμηνεία και παραπλανητικό δημοσίευμα που επιχειρεί «για μία ακόμη φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα».

Όπως υπογραμμίζεται από το υπουργείο Εργασίας, δεν επιβάλλεται καμία επιπλέον μείωση που να είναι αντίστοιχη του ύψους των παραπάνω οικογενειακών παροχών, επισημαίνοντας ότι από την 1.1.2019, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί στο πλαίσιο των ενιαίων κανόνων ο επανυπολογισμός των συντάξεων, τα επιδόματα αυτά, ως μέρος της καταβαλλόμενης σύνταξης, θα έχουν ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό της «προσωπικής διαφοράς».

Τέλος σημειώνεται, ότι αν το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει από τον επανυπολογισμό τους, ο Ν.4472/17 προβλέπει προσαύξηση των συντάξεων από την 1.1.2019.

1
σχόλιο
  1. avatar ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΔΑΜΑΚΗΣ

    Το υπουργειο Εργασιας - ε ν ο χ λ η μ ε ν ο - διαψευδει οτι οι συνταξεις θα κοπουν περισσοτερο απο 18%...! Εδω δεν ξερω , αν πρεπει να γ ε λ α σ ο υ μ ε η' να κ λ α ψ ο υ μ ε...! Δηλαδη το 18 % τους φαινεται νορμαλ? Βαθια νυχτωμενοι και στο υπουργειο και στην ψευτοαριστερη κυβερνηση ( και λεω ψευτοαριστερη, διοτι δεν υπηρετεις σαν αριστερα το μεγαλοκεφαλαιο, και δεν κανεις κυβερνηση συνασπισμου με δεξιο κομμα...!)!Βεβαια, αυτοι νομιζουν οτι ( ε ν δ ε ι κ τ ι κ α..) μπορεις να ζησεις π λ ο υ σ ι ο π α ρ ο χ α με συνταξεις των 550,580 και 620 ευρω...! Μηπως ξεχασανε ,οτι τα τελευταια 7 χρονια μισθωτοι και συνταξιουχοι χασανε τ ο υ λ α χ ι σ τ ο ν απο 33 - 40% του εισοδηματος τους με τις συνεχεις περικοπες...? Και αν βαλουμε και τους απανθρωπους και στραγγαλιστικους φορους ( που δεν εχουν καμια σχεση πλεον με το πραγματικο εισοδημα μισθωτων και συνταξιουχων..), τοτε η απωλεια ειναι ακομα μεγαλυτερη...! Ενδεικτικα αναφερω περιπτωση που γνωριζω= Συνταξιουχος στα βαρεα επαγγελματα επαιρνε τον Ιανουαριο του 2015 συνταξη 902,- ευρω...! Την τελευται φορα που πληρωθηκε - προ 3 εβδομαδες - πηρε συνολικα 684 ευρω!!! Μειωση κατα 218 ευρω...! Ας ερθει ο πρωθυπουργος , η κυρια Αχτσιογλου και ολοι οι βουλευτες, υπουργοι κλπ... να ανταλλαξουν για ενα χρονο τους μισθους με την συνταξη αυτου του ανθρωπου...! Και να παψει η κοροιδια απο στελεχη και ΜΜΕ οτι δ ε ν εχουν κοπει οι συνταξεις καθολου...!Ε χουμε και την Π Α Ρ Α Π Λ Α Ν Η Σ Η ...!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...