Μεταγραφή-ρεκόρ η Έβερτον: Πάνω από 50 εκατ. ευρώ για τον Σίγκουρντσον

Μεταγραφή-ρεκόρ η Έβερτον: Πάνω από 50 εκατ. ευρώ για τον Σίγκουρντσον

Το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα της Premier League είναι ο στόχος της ομάδας από το Λίβερπουλ φέτος

Το «φλερτ» της Έβερτον με τον Ισλανδό μεσοεπιθετικό Γκίλφι Σίγκουρντσον κρατούσε εδώ και περίπου ένα χρόνο, με τα «Ζαχαρωτά» να προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση της Σουόνσι και να αποκτήσουν το αστέρι της. Τελικά, τα κατάφεραν – αν και τους κόστισε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ένα ποσό που αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα του Λίβερπουλ.

Ο Ισλανδός μεσοεπιθετικός ήταν ο παίκτης που κράτησε σχεδόν μόνος του στην Premier League τη Σουόνσι κατά την περσινή χρονιά, με τα 9 γκολ και τις 13 ασίστ του, και στην Έβερτον ελπίζουν ότι και με τη μπλε φανέλα θα είναι εξίσου παραγωγικός, προσβλέποντας και σε μία καλή συνεργασία του με τον Γουέιν Ρούνεϊ, που φέτος επέστρεψε στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

«Εργαστήκαμε για πολύ καιρό για να πετύχουμε αυτήν τη συμφωνία και ήταν ένας από τους παίκτες-κλειδιά που θέλαμε να φέρουμε», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ολλανδός προπονητής της Έβερτον, που στάθηκε ιδιαίτερα στην παραγωγικότητα του Σίγκουρντσον, τον οποίο χαρακτήρισε έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Premier League αυτήν τη στιγμή.

Η μεταγραφή του Σίγκουρντσον μπορεί να είναι η ακριβότερη στην ιστορία της Έβερτον, αλλά είχαν προηγηθεί αρκετές ακόμα: μεταξύ άλλων, εκτός του Ρούνεϊ, η Έβερτον απέκτησε φέτος τον μέσο του Άγιαξ Ντάβι Κλάασεν (26,2 εκατ. ευρώ), τον τερματοφύλακα της Σάντερλαντ Τζόρνταν Πίκφορντ (28,5 εκατ. ευρώ) και τον μέσο της Μπέρνλι Μάικλ Κιν, έναντι 27,4 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, βέβαια, έχασε το μεγάλο αστέρι της, τον επιθετικό Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος πλέον ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη μεταγραφή του να στοιχίζει πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα 80 εκατ. ευρώ είναι εν μέρει που επέτρεψαν στην Έβερτον να κάνει την υπέρβαση και να «σπάσει» τα ταμεία της για να αποκτήσει τον διακαή της πόθο, Γκίλφι Σίγκουρντσον, ελπίζοντας πως αυτήν τη φορά θα πετύχει τον στόχο της που είναι να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα της Premier League και να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Champions League.