Στήνουν χορό εκατομμυρίων γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι χορηγοί

Στήνουν χορό εκατομμυρίων γύρω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι χορηγοί

Το... πενιχρό συμβόλαιο του Giannis με τη Nike λήγει και εκτιμάται ότι το επόμενο μπορεί να του αποφέρει ως και 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως

Ένα... βασιλικό συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων αναμένεται να εξασφαλίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Όχι, ο Έλληνας σταρ του NBA δε φεύγει από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 2013 ο (παγκοσμίως άγνωστος τότε) Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέγραψε συμβόλαιο εμπορικής συμφωνίας με τη Nike για να φορά τα παπούτσια της εταιρείας. Η αμοιβή του; 25.000 δολάρια το χρόνο. Ένα ποσό πενιχρό με τα σημερινά δεδομένα του επιπέδου στο οποίο έχει φτάσει ο Έλληνας φόργουορντ, αλλά πλουσιοπάροχο για εκείνη την εποχή. Το συμβόλαιο αυτό ήταν τετραετές και λήγει τον επόμενο μήνα. Και φυσικά, το επόμενο συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Giannis δε θα είναι τόσο... «φτηνό»!

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το δίκτυο ESPN, επικαλούμενο πηγές της αγοράς, με δεδομένο ότι ο Λετονός σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς το προηγούμενο καλοκαίρι υπέγραψε επταετές συμβόλαιο με τη Nike, ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Έλληνας άσος αναμένεται να εξασφαλίσει ένα ακόμα μεγαλύτερο συμβόλαιο, της τάξεως των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να φτάσει ακόμα και τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Οι επαφές του Αντετοκούνμπο και του ατζέντη του, Άλεξ Σαράτση, με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες αναμένεται να ξεκινήσουν ήδη εντός του Αυγούστου, με εταιρείες όπως η Adidas και η under Armour να φέρονται έτοιμες να «κλέψουν» τον Έλληνα σταρ από τη Nike, η οποία πάντως σίγουρα δεν θα τον αφήσει να φύγει χωρίς μάχη...