Στην Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας για αναθέρμανση σχέσεων

Στην Αθήνα ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας για αναθέρμανση σχέσεων

Επαφές με τον Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί είχαν οι Δημήτρης Παπαδημητρίου και Γιώργος Κατρούγκαλος

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πλάνο της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων και υπογράμμισε το ελληνικό ενδιαφέρον για την προώθηση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Συνάντηση με τον Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί είχε εξάλλου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, η οποία μπορεί να συμβάλλει στη γενικότερη βελτίωση των σχέσεων των δύο κρατών. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, καθώς και η διοργάνωση επιχειρηματικού forum στη Σμύρνη το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, «την οποία κατ’ εξοχήν στηρίζει η χώρα μας, εφόσον μια ευρωπαϊκή Τουρκία είναι προς όφελος του λαού της, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των καλών σχέσεων γειτονίας στην περιοχή, με αυτονόητη προϋπόθεση το σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου δημοκρατίας και δικαιωμάτων».

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Τελωνειακή Σύνδεση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και άλλα σχετικά θέματα.