Την επόμενη εβδομάδα περνάει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα χέρια των Ιταλών

Την επόμενη εβδομάδα περνάει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα χέρια των Ιταλών

Οι τελικές «πινελιές» για την πώληση της επιχείρησης

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλείσει το θέμα της σύμβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ η σύμβαση πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΘ μετατίθεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σε ότι αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημειώνει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», πριν από λίγες ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ φέρεται ότι έλαβε την απάντηση της ιταλικής Ferrovie, σχετικά με τις τελικές«πινελιές» που αφορούν τη σύμβαση πώλησης του 100% της ελληνικής επιχείρησης.

Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για το τελικό κείμενο που αφορά την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που πρέπει να υπογράψουν οι Έλληνες υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σχετικά με τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας (ΥΔΥ). Στην απόφαση αυτή θα ορίζεται ότι η αποζημίωση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων δεν θα ξεπερνά ετησίως τα 50 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Οι τρεις πλευρές, ΤΑΙΠΕΔ, Ferrovie και υπουργείο Υποδομών, έχουν συμφωνήσει στο σχετικό κείμενο και μένει η δημοσιοποίηση της σχετικής ΚΥΑ σε ΦΕΚ, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των επομένων ημερών.