Λαγκάρντ: Να σκεφτόμαστε τo Twitter όταν μιλάμε για οικονομία

Λαγκάρντ: Να σκεφτόμαστε τo Twitter όταν μιλάμε για οικονομία

Αυτό που είναι κρίσιμο είναι η έξυπνη, εναλλακτική επικοινωνία, η επικοινωνία με χιούμορ, και όχι η «ψεύτικη» επικοινωνία, τονίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ

Πώς να εξηγήσει κανείς την κλείδα κατανομής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σε 140 χαρακτήρες; Είναι σίγουρα δύσκολο, όμως η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θέλει όλοι οι υπεύθυνοι για την χάραξη πολιτικής διεθνώς να το δοκιμάσουν.

Μιλώντας σε συνέδριο στην Κροατία, η Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε ότι οι περίπλοκα διατυπωμένες προτάσεις για τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική μεταχειρίζονται μία ορολογία «που σχεδόν κανείς δεν καταλαβαίνει» και συχνά οι απλοί πολίτες χάνουν κάθε ενδιαφέρον να τις προσέξουν.

«Είμαστε σε μια εποχή όπου κάποιοι πολιτικοί ηγέτες επικοινωνούν σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιώντας 140 χαρακτήρες», παρατήρησε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στο όριο των χαρακτήρων για κάθε ανάρτηση στο Twitter. «Και εμείς στην οικονομική κοινότητα... πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτούς τους 140 χαρακτήρες».

Η ίδια σχολίασε πως αυτό που είναι κρίσιμο είναι η έξυπνη, εναλλακτική επικοινωνία, η επικοινωνία με χιούμορ, και όχι η «ψεύτικη» επικοινωνία. «Γιατί αυτή η μάχη θα χαθεί ή θα κερδηθεί ανάλογα με το πόσο νωρίς θα προετοιμαστείτε και πόσο αποδοτικά θα επικοινωνήσετε με απλούς, εύκολους στην κατανόηση όρους, με εργαλεία ευχάριστα να τα προετοιμάζετε, ευχάριστα να τα ακούει κανείς, εργαλεία που υποστηρίζονται από τα ΜΜΕ», τόνισε.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πάντως, προφανώς εκτιμώντας το... μάθημα της Κριστίν Λαγκάρντ, απάντησε μέσω Twitter στην αναφορά της στην κλείδα κατανομής της ΕΚΤ: «ΟΚ: κάθε εθνική κεντρική τράπεζα της ΕΕ κατέχει μέρος της ΕΚΤ. Πόσο; =κλείδα κατανομής. Με βάση τον πληθυσμό και την οικονομία», ήταν η ανάρτηση της ΕΚΤ.