Ο «πονηρός» όρος των 50 εκατ. ευρώ στο νέο συμβόλαιο του Ντοναρούμα

Ο «πονηρός» όρος των 50 εκατ. ευρώ στο νέο συμβόλαιο του Ντοναρούμα

Ο δαιμόνιος Μίνο Ραϊόλα έβαλε το... χεράκι του στο deal του 18χρονου τερματοφύλακα με τη Μίλαν

Ένα από τα «σίριαλ» της φετινής μεταγραφικής περιόδου έλαβε τέλος σήμερα, με τον περιζήτητο 18χρονο τερματοφύλακα της Μίλαν Τζιανλουίτζι Ντοναούμα να υπογράφει τελικά το νέο του πενταετές συμβόλαιο με τους «ροσονέρι».

Η Μίλαν ήθελε πάση θυσία να ανανεώσει φέτος το συμβόλαιο του νεαρού πορτιέρο, που είναι ήδη 4 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα ανδρών της Ιταλίας, όμως ο μάνατζέρ του, ο διαβόητος Μίνο Ραϊόλα, είχε ξεκαθαρίσει πως για να γίνει αυτό θα έπρεπε η ιταλική ομάδα να καταθέσει μία καλύτερη πρόταση, προκαλώντας την οργή των φιλάθλων της Μίλαν, που θεώρησαν πως ο Ραϊόλα προσπαθούσε να «στείλει» τον πελάτη του σε άλλη ομάδα – είναι άλλωστε γνωστό πως τον Ντοναρούμα ήθελαν μεταξύ άλλων η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Τελικά, η πίεση του Ραϊόλα απέδωσε καρπούς: η Μίλαν «έδεσε» για πέντε χρόνια τον βασικό της τερματοφύλακα, προσφέροντάς του αποδοχές ύψους 6 εκατομμυρίων ετησίως.

Όμως το νέο συμβόλαιο του Ντοναρούμα έχει μία πρωτοτυπία: περιλαμβάνει δύο διαφορετικές ρήτρες αποδέσμευσης του παίκτη, ανάλογα με το αν η Μίλαν θα συμμετάσχει τα επόμενα χρόνια στο Champions League ή όχι. Στην περίπτωση που τα καταφέρει, η ρήτρα θα διαμορφωθεί στο δυσθεώρητο ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Αν όμως δεν τα καταφέρει, τότε ο Ντοναρούμα θα μπορεί να φύγει... μόνο με τα μισά, δηλαδή έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Προφανώς, εδώ έβαλε το «χεράκι» του ο δαιμόνιος Ραϊόλα, ώστε να διασφαλίσει ότι σε περίπτωση που η Μίλαν μείνει εκτός στόχων, ο Ντοναρούμα θα μπορεί να πάρει μεταγραφή σε μία ομάδα προδιαγραφών Champions League με ένα ποσό που, τουλάχιστον για τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, δεν είναι απαγορευτικό.