Η πιο σπάταλη ομάδα της Ευρώπης έχει ήδη ξοδέψει 90 εκατ. ευρώ

Η πιο σπάταλη ομάδα της Ευρώπης έχει ήδη ξοδέψει 90 εκατ. ευρώ

Οι «Εφοπλιστές» της Έβερτον τα δίνουν όλα για να μπουν στην πρώτη τετράδα της Premier League

Το παραδοσιακό της παρατσούκλι είναι «Ζαχαρωτά» (toffees), όμως οι παλιότεροι θα θυμούνται και ένα άλλο προσωνύμιο της Έβερτον: «Εφοπλιστές». Και φέτος, με τα χρήματα που ξοδεύει η Έβερτον για μεταγραφές, αυτό το προσωνύμιο της ταιριάζει περισσότερο.

Η ομάδα από το Λίβερπουλ έχει ήδη αποκτήσει φέτος τον μέσο του Άγιαξ Ντάβι Κλάασεν (26,2 εκατ. ευρώ), τον τερματοφύλακα της Σάντερλαντ Τζόρνταν Πίκφορντ (28,5 εκατ. ευρώ) και τον επιθετικό της Ούπεν Χένρι Ονιεκούρου (7,8 εκατ. ευρώ), ενώ σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα αποκτήσει και τον μέσο της Μπέρνλι Μάικλ Κιν, έναντι 27,4 εκατ. ευρώ. Σήμερα ανακοίνωσε επίσης την απόκτηση του νεαρού επιθετικού της Μάλαγα Σάντρο Ραμίρες, έναντι 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ φήμες τη θέλουν να ενδιαφέρεται να φέρει πίσω τον Γουέιν Ρούνεϊ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ήδη, δηλαδή, η Έβερτον έχει δαπανήσει πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχυθεί, ελπίζοντας πως οι μεταγραφές αυτές θα τη βοηθήσουν να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα της Premier League και να συμμετάσχει στο Champions League της επόμενης χρονιάς, για πρώτη φορά από το 2006. Καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη δεν έχει δαπανήσει μέχρι τώρα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο περισσότερα χρήματα για τη μεταγραφική της ενίσχυση. Μάλιστα, είχαν προηγηθεί τον περασμένο Ιανουάριο μεταγραφές ύψους 21,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενδεικτικό του εντυπωσιακού νέου «αέρα» που έχει φέρει στην ομάδα ο Ιρανός δισεκατομμυριούχος Φαρχάντ Μοσίρι, που πέρυσι αγόρασε το 49,9% της Έβερτον.

Από την άλλη, το μεγάλο αστέρι των «Ζαχαρωτών», ο Βέλγος επιθετικός Ρομέλου Λουκάκου, πιθανόν να ακολουθήσει αντίθετη πορεία, καθώς είναι αρκετές οι ομάδες που φέρονται να τον «πολιορκούν», και δε θα δίσταζαν να πληρώσουν ακόμα και περισσότερα από 110 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους, ένα ποσό που σίγουρα δε λείπει από τα γεμάτα ταμεία της Έβερτον, όμως οπωσδήποτε θα ήταν ευπρόσδεκτο και λογικά η διοίκηση της ομάδας δεν θα έλεγε όχι σε μία τέτοια πρόταση. Έστω κι αν ο αγοραστής θα της... έκλεβε τον τίτλο της πιο «σπάταλης» ομάδας της Ευρώπης για φέτος.