Ποιες ομάδες του NBA βάζουν για πρώτη φορά διαφημίσεις στις φανέλες τους

Ποιες ομάδες του NBA βάζουν για πρώτη φορά διαφημίσεις στις φανέλες τους

Οι κανονισμοί του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο αλλάζουν

Το τελευταίο «κάστρο» έπεσε – ή μάλλον άρχισε να πέφτει: από την ερχόμενη χρονιά οι ομάδες του NBA θα μπορούν να προσθέσουν στις φανέλες τους διαφημίσεις από χορηγούς, στο πρότυπο των περισσότερων αθλητικών ομάδων στον κόσμο, κάτι που μέχρι και φέτος απαγορευόταν δια ροπάλου.

Βέβαια, οι κανόνες είναι εξαιρετικά αυστηροί: οι φανέλες της κάθε ομάδας θα μπορούν να έχουν μόνο μία μικρή διαφήμιση, μεγέθους περίπου 6,5 X 6,5 εκατοστών, η οποία θα είναι τοποθετημένη σε συγκεκριμένο σημείο, στα αριστερά της φανέλας, ενώ οι χορηγίες θα πρέπει να γίνονται αυστηρά για τριετείς δοκιμαστικές περιόδους.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι και παράδοξο που οι περισσότερες εταιρείες δε δείχνουν ιδιαίτερα ζωηρό ενδιαφέρον για να αγοράσουν αυτό το μικρό κομματάκι στις φανέλες των ομάδων του NBA, ειδικά όταν μία τέτοια χορηγία θα τους στοιχίσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι σήμερα, από τις 30 ομάδες του NBA μόνο οι 8 έχουν εξασφαλίσει τη σχετική χορηγία.

Την αρχή την έκαναν οι 76ers, η ομάδα της Φιλαδέλφειας, που τον Μάιο του 2016 ανακοίνωσε την τριετή συμφωνία της με την εταιρεία πώλησης εισιτηρίων StubHub έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Σχετικά Tags
NBA