Σκυλακάκης: Οι καταναλωτές να αλλάξουν τους παρόχους που βάζουν υψηλές τιμές στο ρεύμα

Σκυλακάκης: Οι καταναλωτές να αλλάξουν τους παρόχους που βάζουν υψηλές τιμές στο ρεύμα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέδωσε τις αυξήσεις, στην άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, καθώς και στη μειωμένη συμμετοχή των ΑΠΕ στην κάλυψη του φορτίου

Σύσταση προς τους καταναλωτές να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, εφόσον έχει προχωρήσει σε υπερβολικές αυξήσεις, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή τις ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν στα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο.

Πρόσθεσε πάντως, ότι η μέση τιμή για τον τρέχοντα μήνα (14 σεντς ανά κιλοβατώρα) είναι χαμηλότερη σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ μπορεί να βρει κανείς τιμές στο «πράσινο» τιμολόγιο κάτω από τα 12 σεντς ανά κιλοβατώρα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκυλακάκης απέδωσε τις αυξήσεις, στην άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, καθώς και στη μειωμένη συμμετοχή των ΑΠΕ στην κάλυψη του φορτίου.

«Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι καταναλωτές είναι να αλλάξουν τους παρόχους που βάζουν υψηλές τιμές. Εγώ ο ίδιος το έκανα σήμερα το πρωί, διότι θεωρώ ότι ο δικός μου πάροχος έκανε υπερβολικές αυξήσεις πέραν της αύξησης της τιμής της χονδρικής. Δεν θα αλλάξω χρώμα τιμολογίου γιατί με το πράσινο τιμολόγιο ξέρω ποιος είναι φθηνός. Και είναι εντυπωσιακό ότι όλοι αυτοί που έκαναν εκστρατεία λέγοντας "ελάτε στο φθηνό", ξαφνικά το ακρίβηναν» είπε χαρακτηριστικά.