Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για όσους αναζητούν εργασία σε τουρισμό και εστίαση

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για όσους αναζητούν εργασία σε τουρισμό και εστίαση

Πώς λειτουργεί

Ενεργοποιήθηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με αυτούς που αναζητούν εργασία σε αντίστοιχες ειδικότητες.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ τους στην πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr.

Αναζητούν υπάλληλο από τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως:

  • Ειδικότητα
  • Επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη)
  • Ημερομηνία έναρξης εργασίας
  • Εύρος μισθού

Όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή JOBmatch στο κινητό τους και να δημιουργήσουν το προφίλ τους, διαμορφώνοντας τις επιλογές τους με τη χρήση φίλτρων όπως:

  • Επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν
  • Ωράριο
  • Περιοχή
  • Εύρος μισθού
  • Ημερομηνία διαθεσιμότητας

Πώς λειτουργεί

Μέσω της εφαρμογής, η οποία προτείνει άμεσα υποψήφιους εργαζόμενους, οι επιχειρήσεις αναζητούν υπαλλήλους. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται άμεσα ότι κάποια επιχείρηση ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και αντίστοιχα η επιχείρηση μαθαίνει άμεσα ποιοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις της.

Οι δυο τους σε πραγματικό χρόνο μπορούν να συμφωνήσουν για την πραγματοποίηση συνέντευξης.

 

«Δεν είναι για τους ανέργους μόνο, είναι για οποιονδήποτε ψάχνει δουλειά», λέει μιλώντας στο MEGA, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. «Είναι σαν μια πλατφόρμα σαν όλες αυτές που χρησιμοποιούμε, είναι άμεση και αδιαμεσολάβητη. Δίνουμε τη δυνατότητα σε μια επιχείρηση να φτιάξει ένα προφίλ και σε έναν εργαζόμενο που έχει φτιάξει το προφίλ του, αμέσως η εφαρμογή ειδοποιεί την επιχείρηση ότι κάποιος ματσάρει και τους ενώνει». Σύμφωνα με τον διοικητή: «Γίνεται αυτόματα, όποιος ταιριάζει το προφίλ του με το τι ψάχνει η επιχείρηση, τους ματσάρει».

Τα στοιχεία από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της νέας εφαρμογής είναι ήδη ενθαρρυντικά, ενώ υπάρχουν σκέψεις για επέκτασή της και σε άλλα εργασιακά πεδία.

«Μέχρι χθες το απόγευμα, αυτό ξεκίνησε Δευτέρα πρωί, έχουμε 2.000 εργαζομένους, 600 επιχειρήσεις και σχεδόν 1.000 ματσαρίσματα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, βλέπουμε και πολύ μεγάλους ομίλους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βλέπουμε συμμετοχή από όλη τη χώρα. Ξεκινάμε με τουρισμό και εστίαση να δούμε πώς θα πάει να το αξιολογήσουμε».