Κώστας Σκρέκας: Ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται

Κώστας Σκρέκας: Ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται

«Οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν 10-15% στις αγορές τους με την σύγκριση των τιμών μέσω του e-katanalotis»

Ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται, είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας ότι: «οι καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν 10-15% στις αγορές τους με την σύγκριση των τιμών μέσω του e-katanalotis».

Ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα τις βρεφικές πάνες τις οποίες μπορούν να προμηθευτούν οι καταναλωτές από 7,96 μέχρι 14,42 μέσω της εφαρμογής, εξοικονομώντας από το συγκεκριμένο προϊόν περισσότερα από πέντε ευρώ.

«Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα», υπογράμμισε μιλώντας στο OPEN.

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό στα τρόφιμα υπογράμμισε πως έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση. Όπως ανέφερε στα σούπερ μάρκετ κυμάνθηκε στο 0,28% τον Μάρτιο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο πληθωρισμός τροφίμων έχει μειωθεί κατά 40%.

Σε ό,τι αφορά την τιμή της βενζίνης η οποία την περίοδο του Πάσχα ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο, ο υπουργός σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποκλιμάκωσή της.

Αναφορικά με τον ΦΠΑ ανέφερε πως μελετήθηκε η μείωσή του, ωστόσο, «δεν θα είχε αποτύπωμα στην τσέπη του καταναλωτή ενώ παράλληλα θα επιβάρυνε τα δημόσια έσοδα που είναι απαραίτητα για να στηριχθούν τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία».