Δεν θα πληρωθούν νωρίτερα οι συντάξεις λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου

Δεν θα πληρωθούν νωρίτερα οι συντάξεις λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου

Η διαδικασία για τους τουλάχιστον 2,5 εκατ. δικαιούχους θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 28/3

Δεν φέρνει νωρίτερα τις πληρωμές των συντάξεων η αργία της 25ης Μαρτίου, στους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών.

Η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου θα γίνει στις 26 Μαρτίου με πρώτη την πληρωμή των συντάξεων σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, ενώ την ίδια μέρα θα μπουν και οι επικουρικές συντάξεις σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ενώ όλες οι υπόλοιπες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα:

  • Την 26η Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την 28η Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Σημειώνεται πως τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδινές ώρες (συνήθως από 18.00 έως 21.00 ανάλογα με την τράπεζα).