Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Από 45 ευρώ έως 480 ευρώ το ποσό της ενίσχυσης – Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης

Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Από 45 ευρώ έως 480 ευρώ το ποσό της ενίσχυσης – Εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης

Η επιδότηση αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο

Τέλος χρόνου για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα, καθώς στις 5 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης. Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ το τρίμηνο, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας και την περιοχή κατοικίας.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα λάβουν από 45 έως 480 ευρώ, με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης η οποία θα χορηγηθεί στον καθιερωμένο έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό που λαμβάνουν από τον εκάστοτε πάροχο τους. Η επιδότηση αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, με την προϋπόθεση πως οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Κριτήρια και δικαιούχοι

Χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους (είτε αυτή είναι ιδιόκτητη είτε μισθώνεται είτε έχει παραχωρηθεί δωρεάν).

Η διαδικασία

  • Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην πλατφόρμα myAADE
  • Πληκτρολογεί τον αριθμό παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας
  • Συμπληρώνει τα τετραγωνικά της κατοικίας
  • Επιλέγει αν είναι ο ιδιοκτήτης, ο μισθωτής ή αν φιλοξενείται στο ακίνητο και προσθέτει τα στοίχεία που του ζητούνται, όπως πχ το ΑΦΜ του εκμισθωτή.
  • Τέλος, συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας

Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την οριστική υποβολή της αίτησης και αμέσως ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται αν η δήλωση του έγινε «αποδεκτή» ή αν «απορρίφθηκε», καθώς και τους λόγους της μη έγκρισης.

Ποιοι εξαιρούνται από την επιδότηση

Σημειώνεται πως εξαιρούνται από τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης με ηλεκτρισμό οι δικαιούχοι:

  • επιδόματος θέρμανσης άλλων πηγών (π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κ.λπ.), στους οποίους έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις που υπέβαλαν για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, όπως και
  • του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ).

Διευκρινίζεται πως δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από έναν δικαιούχο για το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως και για περισσότερες της μίας αίτησης από τον ίδιο Α.Φ.Μ.