Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Σε κάρτες θα πιστώνεται το 50% των κοινωνικών επιδομάτων

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Σε κάρτες θα πιστώνεται το 50% των κοινωνικών επιδομάτων

Ποια θα καταβάλονται με προπληρωμένη κάρτα και ποια σε μετρητά - Τα οφέλη για την χρήση prepaid card

Aλλαγές και στον τρόπο χορήγησης κάποιων κοινωνικών επιδομάτων, περιλαμβάνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος τους θα πιστώνονται σε κάρτες.

Η πλειοψηφία των επιδομάτων θα πληρώνεται μέσω προπληρωμένης κάρτας και θα υπάρχει όριο ανάληψης μετρητών. Ο δικαιούχος δεν θα μπορεί να πάρει πέρα από το 50% του επιδόματος σε μετρητά. Όμως θα υπάρχουν και κίνητρα για τη χρήση της χρεωστικής κάρτας. Θα γίνονται λοταρίες με χρηματικά και άλλα έπαθλα, γι’ αυτούς που θα δαπανούν, που θα έχουν τις απαραίτητες αποδείξεις και θα δαπανούν ενδεχομένως και ολόκληρο το ποσό του επιδόματος με ηλεκτρονικά μέσα.

Με προπληρωμένη κάρτα θα καταβάλλονται τα επιδόματα παιδιού, γέννησης, αναδοχής ανεργίας, μακροχρόνια ανέργων και κάποια ακόμα. Εκτός της κάρτας μένουν από τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ τα αναπηρικά επιδόματα, τα επιδόματα στέγασης ανασφάλιστων υπερηλίκων, ομογενών, ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, τα έξοδα κηδείας, ανασφάλιστου υπερήλικα και στεγαστικής συνδρομής.

Επίσης, για ανασφάλιστους υπερήλικες, αλλά και τα ειδικά επιδόματα που καταβάλλονται σε ανήλικα τέκνα και αδέλφια θανόντων σε φυσικές καταστροφές. Εκτός προπληρωμένης κάρτας από τα επιδόματα, μένουν ακόμ ατο επίδομα αφερεγγυότητας εργοδότη διαθεσιμότητας, αλλά και όλες οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις.