Σε τιμές-σοκ έφθασε το ελαιόλαδο – Στα 9,25 ευρώ το λίτρο πωλείται στη χονδρική

Σε τιμές-σοκ έφθασε το ελαιόλαδο – Στα 9,25 ευρώ το λίτρο πωλείται στη χονδρική

Σε ιστορικό χαμηλό τα αποθέματα - Έως και 80% έχει μειωθεί η παραγωγή στα Χανιά

Με τιμή έναρξης για τη χονδρική στα 9,25 ευρώ το λίτρο ξεκίνησε να πωλείται το ελαιόλαδο Λακωνίας, το οποίο εκτιμάται, ότι μέχρι να φθάσει στο τραπέζι του καταναλωτή μπορεί να φθάσει κοντά στα 20 ευρώ το λίτρο ή και να τα ξεπεράσει.

Η τιμή φέτος διπλασιάστηκε, καθώς από 4 με 4,50 ευρώ το λίτρο πέρσι, έφθασε φέτος τα 9,25 ευρώ το λίτρο και η νέα αύξηση στην τιμή χονδρικής είναι βέβαιο, πως θα περάσει και πάλι στη λιανική, αν όμως υπάρχει λάδι, αφού το θέμα της επάρκειας είναι μεγάλο. Το ελαιόλαδο είναι πλέον περιζήτητο και οι χονδρέμποροι όπου το βρουν, το «χτυπούν» σε υψηλές τιμές, για να εξασφαλίσουν ποσότητα. Στην Λακωνία οι Ιταλοί εκτόπισαν πέντε ανταγωνιστές, για να πάρουν το ελαιόλαδο που έχει παραχθεί.

Ιστορικό χαμηλό για τα αποθέματα ελαιόλαδου

Το μεγάλο σοκ και δράμα για τον καταναλωτή είναι, πως έχουμε ιστορικό χαμηλό για τα αποθέματα λαδιού και αυτό θα κάνει ακόμα πιο ακριβό το πανάκριβο ήδη ελαιόλαδο. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, που λέει πως από τις πανάκριβες τιμές έχει πέσει η κατανάλωση και αφού έπεσε η κατανάλωση, δεν αποκλείεται να φθάσει τελικά η ποσότητα, αλλά πάντα σε ακριβή τιμή.

Άσχημα είναι τα πράγματα στην Κρήτη, όπου τα Χανιά έχει μειωθεί η παραγωγή ως 80% σε σχέση με πέρσι.