Σε λειτουργία η αυτόματη η ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου των Ανωνύμων Εταιρειών για τις μεταβολές τους στο ΓΕΜΗ

Σε λειτουργία η αυτόματη η ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου των Ανωνύμων Εταιρειών για τις μεταβολές τους στο ΓΕΜΗ

Έχει προηγηθεί συστηματική συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της ΑΑΔΕ

Σε λειτουργία τίθεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η αυτόματη ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου με τις μεταβολές των Ανωνύμων Εταιρειών, μέσω διαλειτουργικότητας με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει προηγηθεί συστηματική συνεργασία μεταξύ της ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος) και της ΑΑΔΕ. Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, από σήμερα 11 Οκτωβρίου 2023, εκκινεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ ΑΑΔΕ και ΓΕΜΗ.

«H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, τα στελέχη και το Διοικητικό Συμβούλιο συνεργάστηκαν με την AAΔE, ώστε να ολοκληρωθεί το σύστημα διαλειτουργικότητας μεταξύ ΓEMH και AAΔE» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης και προσέθεσε: «Το επόμενο διάστημα, οι επιχειρήσεις μέλη μας, θα επωφεληθούν από την αναβάθμιση των υπηρεσιών, τις οποίες θα προσφέρει το ΓEMH, ξεπερνώντας χρόνια εμπόδια γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούσαν το ελληνικό επιχειρείν. Σημειώνεται ότι επιδίωξή μας αποτελεί η επέκταση της διαλειτουργικότητας και στις υπόλοιπες νομικές μορφές».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, από την πλευρά του ανέφερε: «Η έναρξη της διαλειτουργικότητας μεταξύ της ΑΑΔΕ και του ΓΕΜΗ είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα απλοποίησης διαδικασιών και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των επιχειρησεων. Και είναι αποτέλεσμα πολύμηνης εντατικής συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να αφαιρούμε γραφειοκρατικά εμπόδια στη λειτουργία του επιχειρείν, προσφέροντας όλο και καλύτερες ψηφιακές υπηρεσίες».