Κορκίδης: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές

Κορκίδης: Το προσχέδιο του προϋπολογισμού στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές

«Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα με σταθερή και βιώσιμη Οικονομία» ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς

«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, περιλαμβάνει μια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα, φέτος, στο 1,1% του ΑΕΠ υψηλότερο από τον στόχο του 0,7% του ΑΕΠ που προβλέπεται για το 2024. Μια πρόβλεψη που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στις αγορές, εν όψει και των επικείμενων αξιολογήσεων, για τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας. Ένα προσχέδιο προϋπολογισμού που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους επενδυτές, ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα με σταθερή και βιώσιμη Οικονομία».

Αυτό σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού και προσθέτει: «Πρέπει να αποφύγουμε, πάση θυσία, να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες στα δημοσιονομικά μεγέθη και στους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η οποία πρέπει να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο, υπό την προϋπόθεση μιας σειράς λεπτών χειρισμών από πλευράς του οικονομικού επιτελείου ώστε, αφ’ ενός, να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού και, αφ’ ετέρου, να συνεχίσει η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Όμως, στο κρίσιμο πεδίο της ακρίβειας, διατυπώνουμε ανησυχίες για τις επίμονες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, καύσιμα και ενέργεια, καθώς και επιφυλάξεις στα μέτρα αντιμετώπισης που θα πρέπει να συνδυάζουν τη στήριξη της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών».