Σύσκεψη για τη στήριξη του κλάδου της γούνας

Σύσκεψη για τη στήριξη του κλάδου της γούνας

Aναλύθηκαν τα αιτήματα των φορέων του κλάδου

Στη στήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις του κλάδου της γούνας, με οικονομική ενίσχυση για την αναζωογόνηση της δραστηριότητάς τους, μέσω του προγράμματος «Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν», συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε η υφυπουργός Ανάπτυξης 'Αννα Μάνη - Παπαδημητρίου στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης για τα θέματα του κλάδου, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη με τηλεδιάσκεψη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών - αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, οι βουλευτές Καστοριάς και Κοζάνης Μαρία Αντωνίου και Μιχάλης Παπαδόπουλος, γενικοί και ειδικοί γραμματείς των αρμόδιων υπουργείων, η αντιπεριφερειάρχης Μεταποίησης, Επιχειρηματικότητας και Ισότητας κα Ευφροσύνη Ντιό και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και εκπρόσωποι των γουνοποιών Καστοριάς και Βοΐου.

Η κα Μάνη ανέφερε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης, καθώς ο κύκλος των αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου.

Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν τα αιτήματα των φορέων του κλάδου, τα έως τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξή τους, καθώς και ο σχεδιασμός για νέες δράσεις και προγράμματα οικονομικής στήριξης για τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτές.