Παπαθανάσης: Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα για «φρένο» στις τιμές των καυσίμων

Παπαθανάσης: Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα για «φρένο» στις τιμές των καυσίμων

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο fuel pass

«Έχουμε βάλει ένα πλαφόν στο ποσοστό κέρδους στα καύσιμα. Δεν μπορούν να πωλούν οι πρατηριούχοι πάνω από το ποσοστό κέρδους, που είχαν σε μία κανονικότητα και ταυτόχρονα διενεργούμε καθημερινά χιλιάδες ελέγχους, έχουμε επιβάλει εκατομμύρια πρόστιμα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, χωρίς να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου Fuel Pass.

«Ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί για το market pass και το youth pass. Αυτή είναι η δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας», ξεκαθάρισε. «Κανείς δεν μπορεί να πει, ότι δεν είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας. Η Πολιτεία και με τις ανακοινώσεις και με το πακέτο το οποίο έχει εξαγγείλει και έγινε πράξη και θα αρχίσει ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό να εφαρμόζεται από 1ης Ιανουαρίου του 2024, ενώ και το 2023 έχουμε περίπου 400 εκατομμύρια που δίνονται στους συμπολίτες μας, κάνουμε πράξη αυτά τα οποία είπαμε» σημείωσε.

«Ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί για το market pass και το youth pass. Αυτή είναι η δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε εξαντήσει τα όριά μας» ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε: «Αναμένουμε την επενδυτική βαθμίδα. Η επενδυτική βαθμίδα θα μας δώσει μεγαλύτερη δύναμη, θα έχει και χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού, αλλά και ταυτόχρονα θα απελευθερώσει μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν σε ένα κράτος, που δεν έχει την επενδυτική βαθμίδα». «Έχουμε ανακοινώσει –με το νόμο που καταθέσαμε– 4,4 δισ. ευρώ, το 50% όσων είχαμε ανακοινώσει προεκλογικά. Δηλαδή οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις έγιναν και νόμος εντός 30 ημερών» είπε ο κ. Παπαθανάσης.