ΤΑΙΠΕΔ: Καταβλήθηκε η 2η δόση του τιμήματος για το 100% της «Ελληνικό A.E.» από την Hellinikon Global I S.A.

ΤΑΙΠΕΔ: Καταβλήθηκε η 2η δόση του τιμήματος για το 100% της «Ελληνικό A.E.» από την Hellinikon Global I S.A.

Με την πληρωμή αυτή έχει καταβληθεί πλέον το 51% του συνολικού τιμήματος, το οποίο ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, η εταιρεία Hellinikon Global I S.A., θυγατρική της Lamda Development, πραγματοποίησε την καταβολή της δεύτερης δόσης Πιστούμενου Τιμήματος ύψους 166,65 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των οριζόμενων στα συμβατικά κειμένα για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «Ελληνικό Α.Ε.».

Με την πληρωμή της δεύτερης δόσης έχει καταβληθεί πλέον το 51% του συνολικού τιμήματος, το οποίο ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί στις 25 Ιουνίου 2021 το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της HELLINIKON GLOBAL I S.A., σηματοδοτώντας την έναρξη της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Κατά το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ.

Η αξιοποίηση του ακινήτου του Ελληνικού, το οποίο εκτείνεται σε έκταση 6.200.000 τ.μ., αποτελεί εμβληματικό έργο που θα ενισχύσει σημαντικά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για επένδυση που θα τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης και ψηφιακά προηγμένης πόλης που θα αποτελεί πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, καθώς και η διαμόρφωση ενός νέου αστικού πόλου ψυχαγωγίας, αναψυχής και άθλησης, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος σε όλους.