Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Απρίλιο και στο πρώτο τετράμηνο του 2023

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το μήνα Απρίλιο και στο πρώτο τετράμηνο του 2023

Η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα ανήλθε σε 549,16 εκ. ευρώ

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Απρίλιο, με μερίδιο αγοράς που προσεγγίζει το 22% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης το πρώτο τετράμηνο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 22% επίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 549,16 εκ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 21,81%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 14,81% και στην τρίτη θέση, η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 13,71%.

Στο πρώτο τετράμηνο του έτους, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 3,59 δισ.ευρώ και μερίδιο 21,68%, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 16,29% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 13,60%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών  για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε τον πίνακα με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για τον Απρίλιο και το πρώτο τετράμηνο του έτους.