Νυχτερινό ρεύμα: Σε ισχύ από σήμερα το θερινό ωράριο

Νυχτερινό ρεύμα: Σε ισχύ από σήμερα το θερινό ωράριο

Υπενθυμίζεται, ότι τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας

Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ τίθεται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 1η Μαΐου 2023 με ισχύ έως την 31η Οκτωβρίου 2023, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα είναι συνεχές από τις 11:00 το βράδυ έως τις 07:00 το πρωί καθημερινά. Ο καταναλωτής, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε δύο χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη). Επίσης, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι «τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας».

Πώς θα δείτε αν έχετε νυχτερινό ρεύμα

Εάν δεν γνωρίζετε, αν έχετε μειμένη χρέωση ρεύματος με το νυχτερινό τιμολόγιο, μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα από τον λογαριασμό ρεύματος που λαμβάνετε.

Εάν π.χ. ο πάροχός σας είναι η ΔΕΗ, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά γράφει «ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο». Στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού σας επίσης, θα υπάρχει η «πάγια χρέωση νύχτας».

Ένας άλλος τρόπος, είναι να δείτε τον πίνακα εγκατάστασης, όπου ενδεχομένως να υπάρχει ενδεικτικό λαμπάκι. Αν το βράδυ αυτό το λαμπάκι ανάβει, τότε έχετε νυχτερινό ρεύμα.

Ο τρίτος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πάροχό σας, για να τσεκάρετε εάν έχετε την υπηρεσία.