ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «πολιορκία» σε περίπου 80.000 οφειλέτες

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση «πολιορκία» σε περίπου 80.000 οφειλέτες

Ο στόχος που έχει τεθεί, είναι να εισπραχθούν φέτος 4,8 δισ. ευρώ από παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη

Στα 4,8 δισ. ευρώ ανεβάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τον στόχο των εισπράξεων για το 2023 από παλαιά και νέα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Προκειμένου να πετύχει το φιλόδοξο στόχο, αρχίζει σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ την «πολιορκία» διαρκείας με τηλέφωνα και e-mails σε περίπου 80.000 οφειλέτες. Πρόκειται για οφειλέτες με «κόκκινα» χρέη προς την εφορία, για τα οποία δηλαδή δεν έγινε καμιά προσπάθεια διευθέτησης, ούτε ένταξης σε κάποια από τις ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης των πολιτών, η οποία αποτελεί κεντρική προτεραιότητα σύμφωνα με το φετινό Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ, οι εν λόγω οφειλέτες θα ενημερωθούν αρμοδίως για τα χρέη τους, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά. Στην περίπτωση που δεν ανταποκριθούν ή αγνοήσουν τις ρυθμίσεις, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς.

Το 2022 επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε 818.622 περιπτώσεις, ενώ προηγουμένως οι φορολογικές αρχές επικοινώνησαν με 824.582 φορολογούμενους, που εμφάνισαν ληξιπρόθεσμη οφειλή για πρώτη φορά.