Credit Suisse: Ζήτησε στήριξη από την Κεντρική Τράπεζα και τις ρυθμιστικές αρχές της Ελβετίας

Credit Suisse: Ζήτησε στήριξη από την Κεντρική Τράπεζα και τις ρυθμιστικές αρχές της Ελβετίας

Σε δύσκολη θέση ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός, οι μετοχές του οποίου υποχώρησαν κατά 29% και η κεφαλαιοποίησή της έπεσε κάτω από τα 7,6 δισ. δολάρια

Στην στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας και της Ρυθμιστικής Αρχής των Χρηματαγορών της Ελβετίας προσβλέπει πλέον ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός Credit Suisse, προκειμένου να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση μετά το σημερινό sell off των μετοχών της στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με την Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση του τραπεζικού κολοσσού οδηγήθηκε σε αυτή την λύση, μετά την πτώση κατά 29% της μετοχής της εταιρείας σήμερα και της άρνησης του βασικού μετόχου της, της Saudi National Bank, να ενισχύσει με περαιτέρω ρευστότητα την Credit Suisse, αυξάνοντας το μερίδιο της πέραν το 9,9% που κατέχει σήμερα. Το sell off των μετοχών της ελβετικής τράπεζας οδήγησε σε μείωση της κεφαλαιοποίησής της κάτω από τα 7,6 δισ. δολάρια, ποσό που φαντάζει τραγικό, αν αναλογιστεί κανείς, ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες είχε αντλήσει πάνω από 4 δισ. δολάρια από αύξηση μετοχικοπύ κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει η Financial Times, ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός απευθύνθηκε για στήριξη, εκτός από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας και στην Ρυθμιστική Αρχή των Χρηματαγορών της Ελβετίας, χωρίς μέχρι στιγμής να λάβει απάντηση από κανέναν από τους δύο. Τόσο η Credit Suisse, όσο η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας και η Ρυθμιστική Αρχή των Χρηματαγορών της Ελβετίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν προς το παρόν το δημοσίευμα της Financial Times.

Ο αναλυτής της Optimas πάντως, Οκτάβιο Μαρέντζι, δήλωσε στην εφημερίδα, ότι «φαίνεται αναπόφευκτο, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας θα πρέπει να παρέμβει και να προσφέρει μια σανίδα σωτηρίας», τονίζοντας ότι «η Τράπεζα και η ελβετική κυβέρνηση γνωρίζουν απολύτως, ότι τυχόν αποτυχία της Credit Suisse να ανταποκριθεί στην κρίση ή ακόμη και τυχόν απώλειες για τους καταθέτες της, θα καταστρέψει τη φήμη της Ελβετίας ως χρηματοπιστωτικού κέντρου».