Κατώτατος μισθός: «Δεν θα φθάσει τα 800 ευρώ» ξεκαθαρίζει ο Χατζηδάκης

Κατώτατος μισθός: «Δεν θα φθάσει τα 800 ευρώ» ξεκαθαρίζει ο Χατζηδάκης

Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση του ύψους του και η εφαρμογή του από την 1η Απριλίου δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«O κατώτατος μισθός δεν θα φτάσει στα 800 ευρώ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο κατώτατος μισθός δεν θα έχει το 8 μπροστά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε: «Τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%. Προβλέπεται ότι θα είναι 5%. Το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, πως το ακριβές ποσό θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα και ότι θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Η τελική απόφαση ανήκει στον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η ΕΡΤ, ο κατώτατος μισθός φαίνεται να «κλειδώνει» ανάμεσα σε 760 και 770 ευρώ, κοντά δηλαδή στο ποσοστό της τελευταίας αύξησης των συντάξεων (7,75%).

Η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα «τραβήξει» προς τα πάνω και το επίδομα ανεργίας, καθώς και μια σειρά άλλων επιδομάτων, που καταβάλλονται από τον ΔΥΠΑ.