Συντάξεις Μαρτίου: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά Ιανουαρίου

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε καταβάλλονται τα αναδρομικά Ιανουαρίου

Έως αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Μαρτίου από τον e-ΕΦΚΑ

Έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του Μαρτίου από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Στις καταβολές των κύριων συντάξεων θα ενσωματωθεί και η αύξηση 7,75% για τον Ιανουάριο 2023, με εμβόλιμη πληρωμή για όλους τους δικαιούχους, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα καταβολής των συντάξεων του Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχετική ανακοίνωση, από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • Σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν 790 εκατ. ευρώ σε 1.525.000 συνταξιούχους του δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν 845 εκατ. ευρώ σε 2.530.000 δικαιούχους. Το ποσό αυτό αφορά αφενός μεν στην καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους του δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8 αφετέρου δε στο ποσό που αντιστοιχεί στις αυξήσεις των συντάξεων για τον Ιανουάριο για όλους τους δικαιούχους (περί τους 2.530.000).
  • Επίσης, έως τις 24 Φεβρουαρίου αναμένεται να καταβληθούν 16,5 εκατ. ευρώ σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.