Σκρέκας: Πετύχαμε μία από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και τον Ιανουάριο

Σκρέκας: Πετύχαμε μία από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία η μέση τιμή της KWh διαμορφώθηκε στα 24,16 λεπτά έναντι 36,45 λεπτών του ευρωπαϊκού μέσου όρου

Η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει και για τον Ιανουάριο μια από τις πανευρωπαϊκά φθηνότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα, επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή τη δημοσίευση του πανευρωπαϊκού δείκτη HEPI (Household Energy Price Index) για τον προηγούμενο μήνα.

«Τα στοιχεία που δημοσίευσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης HEPI (Household Energy Price Index) δείχνουν, ότι η πολιτική τής κυβέρνησης στο θέμα αυτό συνεχίζει να παράγει απτά αποτελέσματα για τους Έλληνες καταναλωτές», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Τον Ιανουάριο στη χώρα μας η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 24,16 λεπτά, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κυμαινόμενα τιμολόγια, ο οποίος είναι 36,45 λεπτά. Για ακόμα έναν μήνα είμαστε πολύ φθηνότεροι ακόμα κι από χώρες με ώριμες αγορές ενέργειας, όπως η Ιταλία (60,4 λεπτά), η Μεγάλη Βρετανία (46,6 λεπτά), η Γερμανία (35,93 λεπτά) κλπ.»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως προκύπτει από τον πίνακα HEPI Ιανουαρίου, για ουσιαστική στήριξη των καταναλωτών, διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και ενεργειακή επάρκεια σε προσιτές τιμές, έχουν λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Για πολλούς μήνες στη σειρά, η Ελλάδα έχει μια από τις φθηνότερες τιμές λιανικής στην ηλεκτρική ενέργεια, σε όλη την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η αστάθεια στις αγορές παρατείνεται. Θα συνεχίζουμε αποφασιστικά για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κρίση, όπως έχει δεσμευτεί ενώπιον των Ελληνίδων και των Ελλήνων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την πολιτική που ακολουθούμε και τα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται στους πίνακες του HEPI, αλλά κυρίως στους λογαριασμούς των Ελλήνων καταναλωτών».