ΔΥΠΑ: Δύο νέα προγράμματα για 20.000 ανέργους με επιδότηση μισθού έως 750 ευρώ

ΔΥΠΑ: Δύο νέα προγράμματα για 20.000 ανέργους με επιδότηση μισθού έως 750 ευρώ

Ποιοι οι δικαιούχοι

Δύο νέα προγράμματα για 20.000 ανέργους όλων των ηλικιών θα προκηρύξει άμεσα η ΔΥΠΑ.

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες 18-66 ετών:

  • Σκοπός του προγράμματος, προϋπολογισμού 49,8 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι να υποστηρίξει τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία με την δημιουργία 5.000 νέων επιχορηγούμενων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα αυτό, με έμφαση στις άνεργες γυναίκες
  • Η διάρκεια το προγράμματος είναι 15 μήνες και οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις για 5 επιπλέον μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.
  • Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων/επανειδίκευσης και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για 15.000 ανέργους (25-45 ετών)

  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση, πιστοποίηση και βραχυπρόθεσμη επιδοτούμενη απασχόληση 15.000 ανέργων 25-45 ετών, εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ. Έχει προϋπολογισμό 73,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Σκοπός είναι η ένταξη στην αγορά εργασίας των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν την δράση της κατάρτισης, με την αξιοποίηση των νέων δεξιοτήτων τους.
  • Η δράση της απασχόλησης απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που θα λάβουν επιχορήγηση που ανέρχεται στο 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για να προσλάβουν και να απασχολήσουν για 6 μήνες τους ανέργους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης.
  • Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις για 2 επιπλέον μήνες μετά τη λήψη της επιχορήγησης.