Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Aπό πότε θα είναι σε ισχύ το μέτρο

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Aπό πότε θα είναι σε ισχύ το μέτρο

Νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές θα τεθεί φέτος σε εφαρμογή το μέτρο

Νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, λόγω των εκλογών, πρόκειται να τεθεί φέτος σε εφαρμογή το μέτρο «τέλη κυκλοφορίας με το μήνα», προκειμένου να διευκολυνθούν περίπου 120.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έθεσαν, αλλά και όσοι θέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου τα οχήματά τους σε ακινησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική νομοθετική διάταξη- που θα δίνει και φέτος την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να πληρώσουν αναλογικά τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτά βρίσκονται σε κυκλοφορία και όχι για το σύνολο της χρονιάς- βρίσκεται υπό κατάρτιση, προκειμένου να προωθηθεί εγκαίρως για ψήφιση.

Το μέτρο προβλέπει ότι αν κάποιος επανακυκλοφορήσει το όχημά του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Για παράδειγμα:

– Ιδιοκτήτης με αυτοκίνητο 2.000 κυβικών εκατοστών που έχει ταξινομηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 το συνολικό κόστος των τελών κυκλοφορίας ανέρχεται στα 615 ευρώ. Εάν ο συγκεκριμένος προβεί σε άρση ακινησίας για 5 μήνες θα καταβάλει 256,25 ευρώ και για 7 μήνες θα πληρώσει 358,75 ευρώ.

– Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 300 ευρώ που επιθυμεί να άρει την ακινησία του οχήματος του για χρονικό διάστημα τριών μηνών θα πληρώσει τέλη που αντιστοιχούν σε 3/12 δηλαδή 75 ευρώ.

– Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη 500 ευρώ που θέλει να το θέσει εκ νέου σε κυκλοφορία για διάστημα τριών μηνών θα πρέπει να καταβάλλει 41,6 ευρώ για κάθε μήνα και συνολικά 125 ευρώ.