Οικονομία

Φοροελαφρύνσεις: Πότε θα ανακοινωθεί το προεκλογικό πακέτο παροχών – Το κυβερνητικό σχέδιο για τις μόνιμες μειώσεις φόρων της επόμενης 4ετίας

Όλες οι παροχές που σχεδιάζονται

Στο τέλος Φεβρουαρίου θα «κλειδώσει» και θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το έκτακτο πακέτο μέτρων στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενώ με την προκήρυξη των εκλογών θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη των παροχών και των μόνιμων φοροελαφρύνσεων της τετραετίας 2023-2027.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του και να δώσει ακριβές στίγμα για το εύρος, το είδος και το χρονοδιάγραμμα των παροχών που έρχονται αλλά έκλεισε το «μάτι» σε συνταξιούχους, ευάλωτα νοικοκυριά, δημοσίους αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ΝΔ εφόσον είναι κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μείωση των φορολογικών βαρών χωρίς να θέσει σε κίνδυνο «τη δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας».

Οι παροχές που σχεδιάζονται θα είναι δυο ταχυτήτων: προσωρινές και μόνιμες. Τα μέτρα στήριξης προσωρινού χαρακτήρα θα οριστικοποιηθούν στο τέλος Φεβρουαρίου όποτε θα υπάρχει καθαρή εικόνα για το δημοσιονομικό χώρο που θα χρηματοδοτήσει στοχευμένες παρεμβάσεις. Το πακέτο με τα μόνιμα μέτρα θα ενσωματωθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πεδίο των άμεσων παρεμβάσεων όλα θα κριθούν από το ύψος του πλεονάσματος με το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2022 το Φεβρουάριο με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ένα «κουμπαρά» που θα ξεπερνά το 1,2 δις. ευρώ με τον οποίο θα χρηματοδοτηθούν έκτακτες παροχές.

Ήδη στο οικονομικό επιτελείο έχουν αρχίσει οι ασκήσεις επί χάρτου για το πακέτο και σύμφωνα με πληροφορίες η βεντάλια των μέτρων περιλαμβάνει:

Μόνιμες φοροελαφρύνσεις

Πέραν των προσωρινών παρεμβάσεων η κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει και μόνιμα μέτρα με αιχμή του δόρατος τη μείωση του φορολογικού βάρους και την ενίσχυση των αποδοχών των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό η ατζέντα περιέχει:

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Καθιέρωση νέου ενιαίου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους από την 1-1- 2024 με δημοσιονομικό κόστος 500 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός προβλέπει αλλαγές στα κλιμάκια που θα επηρεάσουν τις αποδοχές για περίπου 600.000 -700.000 υπαλλήλους. Έμφαση θα δοθεί στα χαμηλότερα κλιμάκια και στις θέσεις ευθύνης (τμηματάρχες, διευθυντές, κ.λπ.). Μεγαλύτερες αυξήσεις αναμένονται στους χαμηλόμισθους και μικρότερες στους υψηλόμισθους.