Τέλη κυκλοφορίας 2023: Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα my car με τα ειδοποιητήρια

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Ανοίγει εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα my car με τα ειδοποιητήρια

Δείτε τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε κάθε αυτοκίνητο, ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία ταξινόμησης και τα χαρακτηριστικά του

Εντός της εβδομάδας θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα my car τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023, με τους οδηγούς να έχουν περιθώριο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 για την πληρωμή ή την ακινησία των οχημάτων τους.

Τα ειδοποιητήρια φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και QR Code. Έτσι, μπορούν να πληρωθούν είτε αντιγράφοντας τον κωδικό πληρωμής σε μια τραπεζική πλατφόρμα web banking, είτε σκανάροντας το QR code με το κινητό και κάποια εφαρμογή mobile banking. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ ή στις τράπεζες. Στα καταστήματα τραπεζών μπορούν να πληρωθούν και στα αυτόματα μηχανήματα με επίδειξη του QR code.

Όσα αυτοκίνητα είχαν ταξινομηθεί στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό τους. Όσα κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2010, πληρώνουν με βάση τις εκπομπές CO2 που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, ενώ τα πιο «καθαρά» από αυτά απαλλάσσονται πλήρως -κάτω από 90 ή 122 g/km- αναλόγως χρονολογίας.

Δείτε τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε κάθε αυτοκίνητο, ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία ταξινόμησης και τα χαρακτηριστικά του (κυβισμό ή εκπομπές CO2):