Διευρύνθηκε στο 3% το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

Διευρύνθηκε στο 3% το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

Οι επενδυτές «επαναξιολογούν» τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων καθώς οι επενδυτές «επαναξιολογούν» τις προθέσεις της ΕΚΤ.

Τα στοιχεία από την προθεσμιακή αγορά δείχνουν ότι οι προσδοκίες για μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ - της τάξεως του 0,75% - στα τέλη Οκτωβρίου, έχουν μειωθεί. Άλλωστε αρκετοί οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός έφθασε στο ανώτατο σημείο του τον Σεπτέμβριο, και αναμένουν να ξεκινήσει η σταδιακή αποκλιμάκωση από αυτόν τον μήνα. Στην εγχώρια αγορά παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις και οι τιμές υποχώρησαν ελαφρώς, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι των Γερμανικών ομολόγων να ξεπεράσει το 3%.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 4,90% από το 4,86% που έκλεισε την Παρασκευή έναντι 1,89% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διευρυνθεί στο 3,01% από το 2,89% που έκλεισε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9820 δολάρια από τα 0,9805 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9764 δολάρια.