Μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές των ομολόγων

Μικρή αποκλιμάκωση στις τιμές των ομολόγων

Παρά τα αρνητικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού

Μικρή αποκλιμάκωση παρατηρείται σήμερα στις αποδόσεις των ομολόγων. Παρά τα αρνητικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού (ξεπέρασε το 10% τον Σεπτέμβριο) στην ευρωζώνη, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για μία μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο, οι τιμές των ομολόγων ανέκαμψαν ελαφρώς. Οι επενδυτές μετά την μεγάλη υποχώρηση των τελευταίων ημερών προχώρησαν συγκρατημένα σε αγορές με αποτέλεσμα οι τιμές να κινηθούν ελαφρώς ανοδικά.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 93 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 59 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,86% από 4,92 χθες έναντι 1,97% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,89% από 2,80% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ μετά την άνοδο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη με το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9805 δολάρια από τα 0,9732 δολάρια που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,9748 δολάρια.