Με κίνητρα σε νοικοκυριά και βιομηχανίες το ελληνικό σχέδιο για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5%

Με κίνητρα σε νοικοκυριά και βιομηχανίες το ελληνικό σχέδιο για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5%

Σε ποιες ώρες εστιάζεται περισσότερο ο περιορισμός της κατανάλωσης - «Δεν θα κόβεται το ρεύμα», διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

Ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος και αναμένεται ενεργειακή κρίση σε όλη την Ευρώπη. Η Κομισιόν ανακοίνωσε τα δικά της μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης, αλλά στην ουσία πρόκειται για προαιρετικά. Η ελληνική κυβέρνηση από την μεριά της, αφενός διαβεβαιώνει ότι δεν θα κλείνει ξαφνικά το ηλεκτρικό ρεύμα και από την άλλη θεωρεί ότι θα πετύχει τον στόχο της μείωσης κατά 5% με κίνητρα σε νοικοκυριά και βαριά βιομηχανία.

Τι ισχύει για τα νοικοκυριά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. η μείωση αυτή δεν αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Θα υπάρχει σύσταση στα νοικοκυριά για εξοικονόμηση ενέργειας και περιορισμό στην κατανάλωση και σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι και το νέο μοντέλο επιδοτήσεων στο οποίο όσο λιγότερο καταναλώνεις τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα έχεις από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι περικοπές στη βαριά βιομηχανία

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ έχουν προβλέψει από τον Ιούνιο και έχουν φτιάξει μια πλατφόρμα έναν Μηχανισμό Απόκρισης - Ζήτησης όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά. Σε αυτή την πλατφόρμα οι ενεργοβόρες βιομηχανίες, θα δίνουν τις προσφορές τους για να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας οι ίδιες με κίνητρο μια αποζημίωση.