Europa League: Ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό στο 93′ – Ηττήθηκε με 2-1 στη Γαλλία από τη Ναντ

Europa League: Ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό στο 93′ – Ηττήθηκε με 2-1 στη Γαλλία από τη Ναντ

Άσχημο ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους στην πρεμιέρα της διοργάνωσης - Δείτε τα highlights

Λίγο πριν σφυρίξει τη λήξη του αγώνα ο διαιτητής, ο Ολυμπιακός δέχθηκε την... ψυχρολουσία στην Γαλλία στο 93' και ηττήθηκε με 2-1 από τη Ναντ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Το ματς

«Καλή επίθεση, καλή άμυνα και έλεγχο των συναισθημάτων», ζήτησε από τους παίκτες του ο Κάρλος Κορμπεράν στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν είδε τίποτα από όλα αυτά. Η… κακή μέρα, άλλωστε, από την αρχή φάνηκε, αφού στο 2ο λεπτό χρειάστηκε να επέμβει -και μάλιστα δύο φορές- ο Βατσλίκ στο σουτ του Άπια εντός περιοχής και στην προσπάθεια του Μοχάμεντ στην επαναφορά.

Ήταν μια φάση που θα έπρεπε να δώσει στους Πειραιώτες να καταλάβουν ότι θα πρέπει να είναι στο 100% αλλά δεν ήταν… Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν αλλά ήταν φανερό ότι δεν μπορούσαν, είτε επειδή δεν ήταν σε καλή μέρα είτε επειδή δεν τους ευνοούσε η τακτική του προπονητή τους. Έτσι, σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν είχαν ούτε μία φάση της προκοπής και αυτό δεν είναι υπερβολή για να τονιστεί η κακή απόδοση αλλά η πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός αρχικά δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και στη συνέχεια όταν κατάφερνε να την κρατήσει δεν ήξερε τι να κάνει με αυτή, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς να κάνει τίποτα δημιουργικά. Και για να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, ήρθε στο 32′ και το γκολ των Γάλλων, οι οποίοι πατούσαν καλύτερα σε όλο το πρώτο ημίχρονο χωρίς να είναι εντυπωσιακοί, με το πλασέ του Μοχάμεντ που βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ μετά την κάθετη πάσα του Μερλέν.

Στην επανάληψη, όμως, τα πράγματα ήταν καλύτερα για τους Πειραιώτες και φάνηκε από νωρίς. Στο 50′ οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν κόρνερ, ο Μπιέλ το εκτέλεσε και τελικά ο Μουτουσαμί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να γίνει έτσι το 1-1.

Το σκορ ήταν σίγουρα καλύτερο πλέον, η ψυχολογία επίσης και ο Κορμπεράν έδειξε διάθεση να παίξει για τη νίκη, βγάζοντας τον Μασούρα και βάζοντας τον Μπόουλερ, ο οποίος ήταν από την αρχή κινητικός και επιχείρησε να πάρει πρωτοβουλίες, χωρίς όμως αυτές να αποφέρουν κάτι για τους ερυθρόλευκους. Οι οποίοι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι από ό,τι στο πρώτο 45λεπτο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έλυσαν όλα τα προβλήματα.

Στο 74′, μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση του Βατσλίκ στην κεφαλιά του Σισοκό, ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, για να μην πάρει ξανά το προβάδισμα η Ναντ, η οποία στο τελευταίο 20λεπτο έδειξε και πάλι διάθεση να πιέσει.

Οι Γάλλοι πίστεψαν ότι σκόραραν στο 81′ με τον Γκουεσάν αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης και σωστά το γκολ ακυρώθηκε.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, αφού στο 93′ πέτυχαν το δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Γκουεσάν και την ίδια στιγμή η Φράιμπουργκ νικούσε με το ίδιο σκορ (2-1) την Καραμπάγκ στο άλλο ματς του ομίλου.

Ναντ (Αντουάν Κομπουαρέ): Λαφόντ, Άπια, Ζιροτό, Παλουά, Γκουεσάν, Μπλα, Μουτουσαμί (69′ Σισοκό), Τσιριβέγια, Μερλέν, Μοχάμεντ, Γκαναγκό (69′ Σιμόν).

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Ρέτσος, Μανωλάς, Σισέ, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Κουντέ, Μπουχαλάκης, Μπιέλ (86′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (60′ Μπόουλερ), Ουί-Τζο Χουάνγκ (77′ Αμπουμπακάρ Καμαρά).