Ενεργειακή κρίση: Νέα έκρηξη στις τιμές του φυσικού αερίου – Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα στο Μαξίμου

Ενεργειακή κρίση: Νέα έκρηξη στις τιμές του φυσικού αερίου – Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το απόγευμα στο Μαξίμου

Οικονόμου: Εδώ και καιρό η κυβέρνηση προχωρά στο δικό της σχέδιο

Σύσκεψη το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται με τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και την επεξεργασία δράσεων και σεναρίων από την ελληνική πλευρά, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, «εδώ και καιρό η κυβέρνηση προχωρά στο δικό της σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και δεν έχει σταματήσει να πιέζει και για την ανάληψη πρωτοβουλίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι τέτοιο το μέγεθος που κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει από μόνος του τις συνέπειες. Θα συνεχίσουμε την εφαρμογή του δικού μας εθνικού σχεδίου αλλά θα πιέσουμε και την ΕΕ».

Μεγάλη άνοδο κατά 30% καταγράφει η τιμή του φυσικού αερίου με το άνοιγμα της αγοράς. Συγκεκριμένα, στην Ολλανδία έφθασε στα 280 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας.

Οι τιμές του φυσικού αερίου εκτινάχθηκαν αφού η Ρωσία σταμάτησε επ’ αόριστον τον μεγαλύτερο αγωγό της προς την Ευρώπη, βυθίζοντας τη σε μια κρίση που θα μπορούσε να ωθήσει τις μεγάλες οικονομίες σε ύφεση και να αναγκάσει την επιβολή δελτίου στην ενέργεια.