Φορολογικές δηλώσεις 2022: Λήγει σήμερα η προθεσμία – 150.000 δεν έχουν ακόμα υποβληθεί

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Λήγει σήμερα η προθεσμία – 150.000 δεν έχουν ακόμα υποβληθεί

Ο αριθμός των δόσεων για την αποπληρωμή του φόρου δεν αλλάζει

Τέλος χρόνου σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις, με σχεδόν 150.000 φορολογούμενους να απειλούνται με πρόστιμο 100 ευρώ.

Λογιστές και φοροτεχνικοί το τελευταίο δεκαήμερο, ζητούν συνεχώς μέσω του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, την νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για λίγες ημέρες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και να υποβληθούν οι δηλώσεις χωρίς λάθη.

Υπολογίζεται ότι δεν έχουν υποβληθεί -ακόμα- περίπου 150.000 δηλώσεις ενώ η πλατφόρμα υπολειτουργεί με μεγάλες καθυστερήσεις.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όσοι άφησαν για τελευταία στιγμή την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, θα πρέπει άμεσα να εξοφλήσουν και τη διπλή δόση η οποία θα προκύψει, εφόσον βέβαια η εκκαθάριση βγάζει χρεωστικό εκκαθαριστικό.

Μετά και τη τελευταία παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις 30 Αυγούστου, ο αριθμός των δόσεων για την αποπληρωμή του φόρου δεν αλλάζει.

Για τις δηλώσεις οι οποίες θα υποβληθούν εμπρόθεσμα έως τις 30 Αυγούστου οι φορολογούμενοι θα πρέπει έως τις 31 Αυγούστου να έχουν εξοφλήσει τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, δηλαδή τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου.
Καμία αλλαγή δεν υπάρχει και στην έκπτωση φόρου 3% για την εφάπαξ εξόφληση του συνολικού ποσού, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την παράταση έως το τέλος Αυγούστου. Ειδικότερα οι προθεσμίες έχουν ως εξής:

  • Πρώτη και δεύτερη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου.
  • Τρίτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.
  • Τέταρτη δόση πληρωμής έως και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.
  • Πέμπτη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.
  • Έκτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.
  • Έβδομη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.
  • Όγδοη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.