Fuel Pass 2: «Ανοίγει» αυτή την εβδομάδα – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Fuel Pass 2: «Ανοίγει» αυτή την εβδομάδα – Πώς θα κάνετε την αίτηση

Νέος γύρος αιτήσεων ξεκινά στο τέλος της εβδομάδας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, με τη δεύτερη φάση να έχει κάποιες διαφορές από την πρώτη, καθώς υπάρχουν νέα κριτήρια και δικαιούχοι.

Στο νέο Fuel Pass αναμένεται να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια μέχρι τα 45.000 ευρώ, με τον δεύτερο κύκλο να αφορά το τρίμηνο για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ από την επιδότηση θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δυνητικοί δικαιούχοι.

Ενώ, για να θεωρείται κάποιος δικαιούχος, πρέπει επίσης να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας.

Αιτήσεις: 

Μέσω: vouchers.gov.gr ή αίτηση στα ΚΕΠ

Διαδικασία αίτησης: ίδια με πριν

Πίστωση ποσού: σε 3 εργάσιμες ημέρες μετά την έγκριση της αίτησης

Ειδικότερα τα ποσά της αποζημίωσης που αναμένεται να δοθεί στις αρχές Αυγούστου ανάλογα με το είδος του οχήματος και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου αποζημίωση διαμορφώνονται:

  • στα 80 ευρώ με ψηφιακή κάρτα και στα 65 ευρώ για κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό για αυτοκίνητο σε ηπειρωτική περιοχή
  • στα 100 ευρώ για αυτοκίνητο με κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή) εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει τη ψηφιακή κάρτα και στα 85 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  • στα 60 ευρώ για μοτοσυκλέτες σε ηπειρωτική περιοχή με ψηφιακή κάρτα και στα 45 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  • στα 70 ευρώ για μοτοσικλέτες για όσους έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή και λάβουν την επιδότηση με ψηφιακή κάρτα και στα 55 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να μπει στο vouchers.gov.gr, να επιλέξει το Fuel Pass 2 και να μπει στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια πατά την επιλογή «είσοδος», βάζοντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.