Power Pass: Πότε μπαίνουν τα χρήματα σε όσους δεν πληρώθηκαν

Power Pass: Πότε μπαίνουν τα χρήματα σε όσους δεν πληρώθηκαν

Η πληρωμή ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Ιουλίου

Power Pass και για τον Ιούνιο χωρίς να χρειάζεται νέα αίτηση ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Tο επόμενο διάστημα, για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης.

Οι περισσότεροι αυτή τη στιγμή, βλέπουν στο σύστημα το μήνυμα «Υπό εκκαθάριση», ενώ από κάτω βλέπουν το ποσό που θα λάβουν.

Θα ακολουθήσουν τα εξής μηνύματα μέχρι την πληρωμή:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Το μήνυμα «Εγκριθείσα» σας ενημερώνει με απλά λόγια ότι έχετε λάβει τα χρήματα.