Fuel pass: Νέα παρέμβαση τον Ιούλιο – Ποιοι οι δικαιούχοι

Fuel pass: Νέα παρέμβαση τον Ιούλιο – Ποιοι οι δικαιούχοι

Ποιος ο στόχος της κυβέρνησης

Σε μία πιο ανανεωμένη μορφή επιδότησης αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πολιτών, στο θέμα των καυσίμων, από την επόμενη εβδομάδα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στην κρατική τηλεόραση τόνισε ότι «οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Δεν θέλω να προκαταλάβω τον τρόπο με τον οποίο θα παρέμβουμε» υπογράμμισε.

Αναφορικά με το μέγεθος της παρέμβασης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα σας δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από δω και στο εξής, ίσως και με πιο ενισχυμένο τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε μία παρέμβαση για τους επόμενους μήνες. Πιστεύω ότι το αντέχουμε δημοσιονομικά και θα πρέπει να υπάρξει μία ανακούφιση των πολιτών ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών. Για να υπάρχει μία «ανάσα» ως προς τις μετακινήσεις των καλοκαιρινών διακοπών για τα έξοδα των καυσίμων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως και η πρώτη παρέμβαση, κι αυτή εκτιμάται ότι θα έχει δύο σκέλη, την απευθείας επιδότηση των καταναλωτών για την αγορά βενζίνης με ποσό μεγαλύτερο από το πρώτο που έφτανε περίπου στα 40 ευρώ, και την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης στην αντλία ίσως με υψηλότερο ποσό.

  • Επέκταση του επιδόματος στη βενζίνη για ακόμη ένα δίμηνο ή τρίμηνο.
  • Διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων – Από οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 που ίσχυε έως τώρα να αυξηθεί στα 45.000 ευρώ, καθαρά μετά από φόρους, όπως και για την επιδότηση ρεύματος. Επιπλέον,
  • Εξετάζεται η επιδότηση από τα 30-50 ευρώ που ήταν σήμερα να αυξηθεί στα 40-60 ευρώ.