Επίδομα καυσίμων: Από την Τρίτη του Πάσχα η καταβολή του

Επίδομα καυσίμων: Από την Τρίτη του Πάσχα η καταβολή του

Αφορά 3 εκατ. δικαιούχους

Νέα ημερομηνία έδωσε για τη χορήγηση του επιδόματος βενζίνης η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως δήλωσε η κ. Πελώνη στην ΕΡΤ, από την Τρίτη του Πάσχα θα έχουμε την εκταμίευση της ενίσχυσης που θα δοθεί για τα καύσιμα και αφορά δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Σχετικά με την συγκράτηση των τιμών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η κ.Πελώνη ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την απορρόφηση του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και εξετάζει διάφορες επιλογές με στόχο να σπάσει το αποτέλεσμα που έχουμε πάνω στις τιμές».

«Ήδη έχουν ληφθεί μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ για να ανακουφιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως και για τον Απρίλιο που τώρα θα τα δουν οι πολίτες στην τσέπη τους.

Από αύριο και μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα εκταμιευθούν τα 200 ευρώ στήριξης στους ευάλωτους, τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους οδηγούς ταξί και την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη του Πάσχα θα έχουμε την εκταμίευση της ενίσχυσης που θα δοθεί για τα καύσιμα (60 λίτρα ανά μήνα) και αφορά 3 εκ δικαιούχους με οικογενειακά εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ».

Παρακαλούμε περιμένετε ...