Πάσχα 2022: Πόσο θα κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι

Πάσχα 2022: Πόσο θα κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι

Οι τιμές σε λαχανικά και κρέας

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Χρήστος Μπάκας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «παρά τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές στο ρεύμα, στα λιπάσματα, στο πετρέλαιο, εμείς καταφέρνουμε να κρατάμε την λαϊκή αγορά ως το τελευταίο καταφύγιο του καταναλωτή.».

Όλες οι τιμές είναι σε χαμηλά, προσιτά στον καταναλωτή επίπεδα, είπε, μόλις 10% ακριβότερες από πέρυσι.

 

Πασχαλινό τραπέζι και οβελίας

Εδώ και δύο εβδομάδες έχουμε ξεκινήσεις τις σφαγές αμνοεριφίων, κυρίως για εξαγωγές στην Ιταλία. Από αυτή την εβδομάδα καλύπτουμε τις ανάγκες των Ελλήνων κρεοπωλών, είπε στην ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας Βασίλης Αγγέλου.

 

Εμείς πουλάμε στα 8 ευρώ το κιλό και οι κρεοπώλες στα γύρω στα 13 ευρώ το κιλό, είπε. Στους Ιταλούς πουλήσαμε με 7 ευρώ το κιλό, είπε.

Την Μεγάλη Εβδομάδα θα αυξηθούν οι τιμές. Από εμάς, από τον παραγωγό θα φύγει το αμνοερίφιο με 9 ή 10 ευρώ και οι κρεοπώλες θα πουλήσουν με πάνω από 14 ευρώ το κιλό, είπε.

Εφέτος η ζήτηση στα κρεοπωλεία είναι πάρα πολύ μικρή, πολύ μικρότερη από πέρυσι, ενώ οι τιμές είναι πολύ ακριβότερες, είπε.

Οι ζωοτροφές είναι σε έλλειψη, δεν υπάρχουν αποθέματα, δεν υπάρχουν πλέον στην χώρα μας αρκετές ποσότητες ζωοτροφών για να καλύψουν τη ζήτηση.

Αναγκαζόμαστε να βγάζουμε τα κοπάδια έξω στη φύση για τροφή, αλλά αυτό δεν είναι λύση γιατί τα περισσότερα κοπάδια είναι στεγαζόμενα και δεν υπάρχουν κοντά χωράφια.