Ρωσία: Η οικονομία θα χρειαστεί χρόνια για να επανακάμψει

Ρωσία: Η οικονομία θα χρειαστεί χρόνια για να επανακάμψει

Αναμένεται πληθωρισμός έως 20%

Η οικονομία της Ρωσίας θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να επανακάμψει σε περίπτωση που διατηρηθούν οι δυτικές κυρώσεις που εφαρμόστηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σημείωσε ο πρόεδρος του ρωσικού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο Αλεξέι Κουντρίν που έχει υπάρξει και πρώην υπουργός Οικονομικών, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να διαχωρίσουμε τον βραχυπρόθεσμο από τον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Αν οι κυρώσεις παραμείνουν στο παρόν επίπεδο, θα χρειαστούν περίπου δύο χρόνια ανοικοδόμησης, όχι λιγότερα».

«Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε για πολλά χρόνια, γιατί αυτό για το οποίο μιλάμε είναι η υποκατατάσταση εισαγωγών μιας ολόκληρης σειράς προϊόντων», πρόσθεσε, με βάση τα ρωσικά πρακτορεία. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Κουντρίν εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα είναι στα τέλη του 2022 ανάμεσα στο 17 και το 20%.

Μάλιστα, με βάση τον Αντρέι Μπελούσοφ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, οι τομείς της βιομηχανίας και του εμπορίου σημείωσαν πτώση δραστηριότητας 11% λόγω των κυρώσεων. Έτσι, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία, είπε, πως οι δαπάνες του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.