Συμβολαιογράφοι: Θα απέχουν για ένα μήνα από τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Συμβολαιογράφοι: Θα απέχουν για ένα μήνα από τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Δεν δέχονται να αποδίδουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας των Δήμων

Να απέχουν για έναν μήνα από τις μεταβιβάσεις ακινήτων αποφάσισαν χθες οι συμβολαιογράφοι.

«Αποφασίστηκε η αποχή από κάθε σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων και σχετική υποβολή δηλώσεων με αίτημα την απέμπλοκή μας από την αυτεπάγγελτη αίτηση για την έκδοση του ΤΑΠ και την διαδικασία της εγγυοδοσίας, και όποια δικαιοδοσία έχόυμε εμείς σε αυτή τη διαδικασία» είπε o συμβολαιογράφος Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.

«Βάσει του άρθρου 19 του νέου νόμου, λέει ότι ο συμβολαιογράφος θα κρατάει μια εγγυοδοσία και θα αποδίδει είτε από τον πωλητή είτε από τον αγοραστή, το 3 τοις χιλίοις, αντικειμενική ή δηλωθείσα και στη συνέχεια θα το αποδίδει για λογαριασμό τους. Αυτό προκάλεσε τεράστια αναστάτωση. Δεν αντέχουν οι συμβολαιογράφοι να κάνουν τους υπαλλήλους τους δημοσίου και οι υπάλληλοι του δημοσίου να κάθονται», ανέφερε αρχικά.

«Έτσι, αποφασίστηκε η αποχή από κάθε σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων και σχετική υποβολή δηλώσεων με αίτημα την απέμπλοκή μας από την αυτεπάγγελτη αίτηση για την έκδοση του ΤΑΠ και την διαδικασία της εγγυοδοσίας, και όποια δικαιοδοσία έχόυμε εμείς σε αυτή τη διαδικασία», συμπλήρωσε μιλώντας στο MEGA.

«Προχωρήσαμε σε αποχή ενός μήνα – ξεκινώντας από σήμερα – και αυτό πρέπει να τελειώσει. Απέχουμε από την σύνταξη μεταβιβαστικών συμβολαίων μόνον, και σε περίπτωση που δούμε νωρίτερα φως σαφέστατα θα πραγματοποιήσουμε τα αιτήματα».