Επιδότηση στα καύσιμα: Πώς θα λειτουργεί το voucher – Πόσα χρήματα θα γλιτώσουν οι δικαιούχοι

Επιδότηση στα καύσιμα: Πώς θα λειτουργεί το voucher – Πόσα χρήματα θα γλιτώσουν οι δικαιούχοι

Θα ισχύσει για ένα τρίμηνο και αφορά οικογένειες με εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ - Την Πέμπτη οι εξιδικευμένες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς

Παρέμβαση για να μειώσει το βάρος της μεγάλης αύξησης των καυσίμων στα νοικοκυριά αποφάσισε η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πλαίσιο της επιδότησης. Η ενίσχυση θα δοθεί σε οικογένειες με εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε απόχψε ο πρωθυπουργός.

Αύριο, Πέμπτης (17/3) οι αρμόδιοι υπουργοί θα εξειδικεύσουν τα μέρα. Η ενίσχυση θα έρθει με ένα μοντέλο που έχεις χρησιμοποιηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν για τον εμβολιασμό των νέων κατά του κορονοϊού και το voucher, μέσω της ενέργειας Freedom Pass.

Η επιδότηση αφορά τους τρεις επόμενυς μήνες (Απρίλιο, Μάιο, Ιουνίο) για 180 λίτρα καυσίμων κίνησης.

Αν και αύριο θα ξεκαθαριστεί ο τρόπος, το ποσό που θα κερδίζει ο καταναλωτής με την επιδότηση των καυσίμων θα είναι 40 ευρώ στο τρίμηνο. Οι πολίτες θα λαμβάνουν πίσω τη διαφορά από το κόστος της αντλίας, ενώ αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να ξοδέψει το επίδομα και μέσα σε έναν μήνα.

Οι δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 30.000 ευρώ, ενώ τα στοιχεία για την αίτηση θα μπορούν οι καταναλωτές να τα συμπληρώσουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με τους κωδικούς του taxisnet.

Το αυτοκίνητο, όπου θα δίνεται η επιδότηση, θα πρέπει να είναι στο όνομα του δικαιούχου, ενώ μια οικογένεια, δεν μπορεί να πάρει ενίσχυση για παραπάνω από ένα αυτοκίνητο.