Έρχεται έκτακτο επίδομα κατά της ακρίβειας – Ποιοι θα το πάρουν

Έρχεται έκτακτο επίδομα κατά της ακρίβειας – Ποιοι θα το πάρουν

Οικονόμου: Στοχευμένη εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων - Κρίσιμος μήνας ο Μάρτιος

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για την στοχευμένη εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη.

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα ΝEA πως η κυβέρνηση ετοιμάζει «δώρο» Πάσχα με τη μορφή στοχευμένου επιδόματος, ο κ. Οικονόμου σχολίασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι υπάρχουν σενάρια και ιδέες που προφανώς συζητούνται, ωστόσο η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες όταν είναι σίγουρη.

Η κυβέρνηση τόνισε επεξεργάζεται συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο τον επόμενο μήνα.

«Μιλάμε για κάτι που δεν θα είναι μέτρο μόνιμης στήριξης. Θα έχουν τη δική τους περίμετρο και στόχευση», «όταν έχουμε κάτι να το πούμε θα το πούμε μετρημένα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο σχεδιασμός, όπως αναφέρουν πληροφορίες, προβλέπει την καταβολή του επιδόματος πριν από το Πάσχα με τις οριστικές αποφάσεις για τους δικαιούχους και το ύψος της ενίσχυσης να λαμβάνονται το Μάρτιο οπότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την ανάπτυξη του 2021 η οποία αναμένεται να κινηθεί πάνω από 8,5% καθώς και τα δημοσιονομικά περιθώρια με βάση την πορεία του προϋπολογισμού και το δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί από την μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ.

Στα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση όχι μόνο τις μηνιαίες αποδοχές τους αλλά το σύνολο των εισοδημάτων και των περιουσιακών τους στοιχείων.