Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για την αποζημίωση όσων έμειναν χωρίς ρεύμα

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για την αποζημίωση όσων έμειναν χωρίς ρεύμα

Πού προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σε μηδενισμό των τελών χρήσης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για ένα τετράμηνο, στους πολίτες των δήμων που έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με δεδομένο ότι στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ δεν υπάρχει τηλεμέτρηση η αποζημίωση δεν θα αφορά μόνο τις παροχές που έμειναν χωρίς ρεύμα αλλά τους πολίτες Δήμων της Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Πρότασης Μομφής, η διακοπή ηλεκτροδότησης αφορούσε, κατά την εκδήλωση του φαινομένου, 200.000 πολίτες σε 40 Δήμους της Αττικής και 24 ώρες μετά είχε αποκατασταθεί το 97,5% των περιπτώσεων.

Όσο δε, για την καταβολή αποζημιώσεων για ζημιές σε οικιακές συσκευές λόγω των διακοπών ηλεκτροδότησης, για την οποία πολύς λόγος έχει γίνει το προηγούμενο διήμερο, ο ΔΕΔΔΗΕ παραπέμπει στο υφιστάμενο πλαίσιο που προβλέπει αποζημίωση μέχρι 600 ευρώ. Μάλιστα στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή σε κεντρικό σημείο υπάρχει η επιλογή δήλωσης του αιτήματος αποζημίωσης.