Αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος – Επιπλέον έκπτωση 40% στου φυσικού αερίου

Αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος – Επιπλέον έκπτωση 40% στου φυσικού αερίου

Τρία πρόσθετα μέτρα στήριξης για καταναλωτές και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Τρία νέα μέτρα στήριξης για καταναλωτές και επιχειρήσεις, τα δύο από τα οποία θα ισχύσουν για τον Δεκέμβριο του 2021, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα είναι μαζί μας για ακόμη ένα διάστημα, γι' αυτό και η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες... Το κάνουμε χωρίς να πληγώσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και χωρίς να αφήνουμε απροστάτευτα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τους πιο αδύναμους».

Ειδικότερα, αφού σημείωσε πως προς το παρόν οι ανακατατάξεις στην αγορά ενέργειας έχουν πάει στο χειρότερο, τα μέτρα προστασίας αφορούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, ανακοίνωσε τρία πρόσθετα μέτρα για καταναλωτές και επιχειρήσεις:

1. Πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης στα τιμολόγια ρεύματος για τον Δεκέμβριο. Και αντίστοιχα στα κοινωνικά τιμολόγια για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

2. Αύξηση της έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% για τον μήνα Δεκέμβριο.

3. Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της επιβάρυνσης από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο έως και τον Δεκέμβριο.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε, ότι θα χρειαστούν δυναμικές παρεμβάσεις για τις ανατιμήσεις στην αγορά ενέργειας και τους πρώτους μήνες του 2022. προανήγγειλε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία.