Γεωργιάδης: Οι μειώσεις φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις

Γεωργιάδης: Οι μειώσεις φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις

«Η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι όσο καλύτερα πάνε τα έσοδά μας, θα μειώνονται οι φόροι»

Για τις ανατιμήσεις, την αύξηση του ΑΕΠ και την ελληνική οικονομία μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.

Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης σε ερώτηση σχετικά με την λειτουργικά της εφαρμογής «Παρατηρητήριο Τιμών» είπε ότι δίνει τη δυνατότητα για σύγκριση τιμών, χαρακτήρισε «πολύ καλό» το να πηγαίνουν οι καταναλωτές εκεί που έχει φθηνότερα πράγματα, αφού όπως είπε «έτσι θα μειώσουμε τις τιμές» και έκανε γνωστό ότι, στη δωρεάν εφαρμογή του υπουργείου θα μπουν σε λίγο και τα καύσιμα.

«Κάθε χρόνο μειώνουμε τους φόρους», είπε δίνοντας τα παραδείγματα της μείωσης στην εστίαση και τον ΕΝΦΙΑ, ενώ αναφέρθηκε και στις αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σάββατο. «Η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι όσο καλύτερα πάνε τα έσοδά μας, θα μειώνονται οι φόροι».

«Ο τζίρος που έκανε η Ελλάδα το 2ο τρίμηνο το 2021 ήταν ίδιος με εκείνον που είχαμε το 2019», σημείωσε ο υπουργός αναφερόμενος στην αύξηση του ΑΕΠ που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, την οποία απέδωσε εν μέρει στην «εκρηκτική άνοδο των επενδύσεων».

«Η οικονομία πάει πολύ καλά, μην τα βλάπτουμε όλα μαύρα», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι, «η ανεργία όχι μόνο δεν αυξήθηκε μέσα στην καραντίνα, αλλά και με αυτά η ανεργία εξακολουθεί να κλιμακώνεται».

Χαρακτήρισε «παγκόσμιο φαινόμενο» την ακρίβεια, φέρνοντας ως παράδειγμα τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. «Ασφαλώς μας ανησυχεί το φαινόμενο και το παρακολουθούμε», είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ότι, «αυτή η τάση στις τιμές θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές» και πρόσθεσε πως «αυτό που με ανησυχεί είναι η ενέργεια, που δε δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης».

«Η Ελλάδα πάει πολύ καλά, που σημαίνει ότι η πολιτική της κυβέρνησής μας πάει καλά», σημείωσε και ανέφερε ότι, «έχει ανακοινωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, που όμως αυξήθηκε και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Σχετικά δε με το θέμα της ανάπτυξης που καταγράφηκε είπε πως «ήρθε από τις εξαγωγές και τις επενδύσεις».

«Ήδη οι μειώσεις των φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις, όμως μέχρι το Σάββατο θα ακούσετε κι άλλα μέτρα», σημείωσε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τις ανατιμήσεις.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας τη διεθνή συγκυρία που βαραίνει το καλάθι της νοικοκυράς», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την τιμή των self tests διαβεβαίωσε ότι, «τα τεστ θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχουμε ανακοινώσει» και όχι 20 όπως υπάρχουν αναφορές ότι πωλείται, κάλεσε ωστόσο τους πολίτες, «αντί να ταλαιπωρούνται με τα τεστ, δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τιμή του καφέ ο 'Αδωνις Ανάπτυξης, εξηγώντας ότι, «είπα πράγματι ότι ο καφές μπορεί να αυξηθεί από 3 έως 5 ευρώ το κιλό.  Δεν εννοούμε 3 - 5 ευρώ στο φλιτζάνι μας». Παρατήρησε, τέλος ότι, υπάρχει «σαφής τάση επιστροφής μετά το brain drain».

1
σχόλιο
  1. avatar at54

    Αυτόν τον άνθρωπο κάποιος πρέπει να τον βοηθήσει να δει τι γίνεται στην Ελλάδα, γιατί νομίζει ότι μιλάει για άλλη χώρα. Να του εξηγήσει ότι αυξάνει τα έσοδά της Κυβέρνησης στην οποία ανήκει αυξάνοντας τους φόρους και τα έξοδα διαβίωσης (ή μήπως επιβίωσης) των άτυχων Ελλήνων που τον ανέχονται μαζί με τους ομοίους του να κάθονται κυριολεκτικά στον σβέρκο μας και να μην λένε να μας αφήσουν να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Όσο για τους εμβολιασμούς, όλα δείχνουν ότι πάνε να επιφέρουν τον διχασμό στην Ελλάδα, χωρίζοντάς την, και δίνοντας στους μισούς πίσω κάτι λίγα από τα κλεμμένα δικαιώματά τους, ενώ συγχρόνως στερούν ελευθερίες και δικαιώματα από τους υπολοίπους (μη εμβολιασμένους) τους οποίους θεωρούν εχθρούς τους. Θα τα ανεχθούμε πολύ καιρό ακόμη όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας ;;;;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...